Čtyři recepty na Živé Chia tyčinky z letního ovoce

Potřebujeme:300g čerstvých nebo mražených malin100g sušeného kokosu80g chia semínek 2-3 lžíce přírodního sladidla 2 lžíce proteinového prášku (napr. hráškový, rýžový nebo konopný protein) 1 lžička vanilkového extraktu posekané mandle Příprava: Maliny rozmixujeme se sladidlem a vanilkovým extraktem. Do směsi nasypeme chia semínka a necháme postát 15 minut. Přidáme lněnou mouku, kokos, proteinový prášek a posekané… Pokračovat ve čtení Čtyři recepty na Živé Chia tyčinky z letního ovoce

Jak vyrobit zdravou, živou a lahodnou 100% čokoládu: Tři recepty pro nasycení vašeho těla i duše

“V nebi čokoláda není hříchem a je servírována jako hlavní jídlo“ Ve vitariánském světě musí být tímto nebem bezpochyby živá kuchyně. Čokoláda se tady podává z pravých a tepelně neupravených superpotravin bez cukru, živočišného másla, margarínu, É-ček a konzervačních látek, a tedy bez jakéhokoliv omezení nebo viny. Je považována za skutečný lék na mnohé nemoci… Pokračovat ve čtení Jak vyrobit zdravou, živou a lahodnou 100% čokoládu: Tři recepty pro nasycení vašeho těla i duše

Semínkový Chléb Dlouhého Života

Příprava živého chleba je jednou z mých nejoblíbenějších činností v kuchyni. Existuje jenom málo vitariánských receptů, kterých příprava by  i bez pečení ztělesňovala takové teplo domova než teplý krajíc živého chleba. V tomto případě totiž živý neznamená studený nebo nekřupavý. Hmotu na chleba večer připravíte, necháte sušit přes noc a ráno na vás čeká teplý,… Pokračovat ve čtení Semínkový Chléb Dlouhého Života