Lněné Banánové Palačinky s Kešu Krémem a Kokosovou Šlehačkou

Živé palačinky z lněné mouky, banánů a jablek jsou fantastickou, chutnou a výživnou náhradou běžných palačinek z bílé mouky, mléka, vajec a cukru, které nejenom patří mezi “nutričně prázdné” výrobky (mouka a cukr jsou známé jako tzv. prázdné kalorie s minimální výživovou hodnotou), ale jsou především pro dětský organismus vysoce kyselinotvorné. Kravské mléko navyše významně snižuje… Pokračovat ve čtení Lněné Banánové Palačinky s Kešu Krémem a Kokosovou Šlehačkou

Jahodovo-malinový Cheesecake

Dokážete si představit jeden z nejlahodnějších dezertů, který by stělesňoval všechno co na dezertech milujete, a který by byl současně lehký, zdravý a obsahoval všechny vitamíny, minerály a enzymy v jejich živé podobě? Který by jste mohli každodenně servírovat svým dětem, sobě i svým přátelům bez jakýchkoliv výčitek svědomí? Který by neobsahoval žádnou mouku, rafinovaný cukr,… Pokračovat ve čtení Jahodovo-malinový Cheesecake

Cibulovo-koprový chléb z vlašských ořechů

Léčivé účinky Cibulovo-koprového Chleba Vlašské ořechy, slunečnicové, a především lněné semínka jsou jedným z nejbohatších rostlinných zdrojů esenciálních Omega 3 mastných kyselin. Nenasycené Omega 3 mastné kyseliny jsou známé svou protizánětlivou aktivitou s celou radou blahodárních účinků pro naše srdce, oběhový systém, hladinu cholesterolu, klouby, nervový systém a všechny mozkové funkce.  Chléb je také bohatým zdroje vlákniny vysokému… Pokračovat ve čtení Cibulovo-koprový chléb z vlašských ořechů

Svatojánský Karobový Chléb z Cukety a Sladkých Mandlí

Vynikající živý chléb s lahodnou chutí, s vysokým obsahem bílkovin, vlákniny a esenciálných Omega 3 mastných kyselin, kterým je možné nahradit jakékoliv jídlo dne. Chléb má výraznou čokoládovo-ořechovou chuť a díky jablíčku a cuketě je velice šťavnatý, vláčný a lehko strávitelný. Léčivé účinky Karobového Chleba Karobový prášek je známý jako zdravější alternativa kakaa, která se získává… Pokračovat ve čtení Svatojánský Karobový Chléb z Cukety a Sladkých Mandlí

Živé Italské Tiramisu

Jestli patříte k těm, kteří spojení jemné kávové chutě a lahodného krému neumí odolat, pravé italské tiramisu bude asi vysoce na seznamu vašich nejoblíbenějších dezertů. V živé kuchyni pak můžete připravit zdravou variantu tohoto dezertu, kde i bez použití vajíček, cukru, bílych piškot a tučného mascaropone, vykouzlíte stejnou lahodnou a tradičnou kombinaci chutí. Na přípravu živého Italského… Pokračovat ve čtení Živé Italské Tiramisu

Vybavení živé kuchyně

     Kvalitní živou stravu je možné připravit i v té nejjednodušší kuchyni. Jestli jste investovali to chutných živých surovin, máte doma kvalitní mixér a běžné kuchyňské vybavení, případně šetříte na nový odšťavňovač, nic vám nebrání pustit se do přípravy jednoduchých živých jídel, které zaručeně promění kvalitu vašeho zdraví a nepochybně zpestří i váš rodinný… Pokračovat ve čtení Vybavení živé kuchyně

Borůvkovo-čokoládový Cheesecake

Představte si ozajstný lék a pravou antioxidační bombu v podobě lahodného krémového dezertu. Každá porce obsahuje denní dávku antioxidantů díky cenným polyfenolům v borůvkách a granátovem jablku, a nenasycených mastných kyselin díky vysokému obsahu ořechů a kakaa. Polyfenolové látky obsažené v granátovém jablku (tzv. punicalagíny) mají kromě svých výjimečných protirakovinových vlastností i významné ochranné účinky… Pokračovat ve čtení Borůvkovo-čokoládový Cheesecake

Vytvořte ze smoothies opravdové jídlo i lék: 7 receptů na celý rok

Smoothies – symbol léta, vnitřní očisty a živé stravy. Neoddělitelná součást sportovní výživy a redukčních programů, a vynikající zdravé svačinky pro všechny. Lahodný koktejl z čerstvého ovoce, zeleniny a neomezeného spektra dalších superpotravin, který snadno a rychle zvládne připravit kdokoliv z nás. Vystačíte si s kvalitními surovinami, mixérem, nožem, prkýnkem a skleničkou, případně přenosnou uzavíratelnou… Pokračovat ve čtení Vytvořte ze smoothies opravdové jídlo i lék: 7 receptů na celý rok

Průvodce odšťavňováním: Léčivá síla čerstvých ovocných a zeleninových šťáv

Výběr vhodného odšťavňovače: Pro největší výtěžnost a šetrné zpracování ovoce a zeleniny by odšťavňovač měl být šnekový nebo dvouhřídelový s nízkými otáčkami (maximálně 70 otáček za minutu) a vícefázovým procesem lisování. O výběru vhodného odšťavňovače si můžete přečíst zde. Správný výběr ovoce a zeleniny: Na odšťavňování jsou nejvhodnější citrusy a tvrdé ovoce, ze zeleniny kořenová, naťová a listová zelenina. Určité druhy… Pokračovat ve čtení Průvodce odšťavňováním: Léčivá síla čerstvých ovocných a zeleninových šťáv

Léčivé šťávy na každý den

Tři Základní SUPER Štávy 7 barevných džusů na každý den      Kromě 3 základních SUPER džusů, vám přináším také inspiraci pro 7 dalších jednoduchých ovocno-zeleninových šťáv z velice dostupných surovin především během zimního období. Základní kořenová zeleninová šťáva (mrkev, celer, červená řepa,  jablko, zázvor) Na 250ml potřebujeme: 4 mrkve 3 stonky řapíkatého celeru 1… Pokračovat ve čtení Léčivé šťávy na každý den